T: 06 – 11 01 12 75
E: logopedieguldeland@ziggo.nl

Logopedie

Logopediepraktijk Annette van Lieshout onderscheidt twee specifieke takken: logopedie en taaltraining. Lees verder voor meer informatie over deze twee disciplines en welke diensten daaronder vallen. Wij bieden hulp aan iedereen, uitgezond mensen met ernstige stotterproblemen en baby’s met eet- en drinkproblemen.

Logopedie

De logopedist helpt mensen op diverse gebieden die te maken hebben met taal, spraak en gehoor. We onderscheiden hierin vijf verschillende elementen:

Adem en stem

Hierbij kijken we onder andere naar problemen bij benauwdheid, heesheid, hyperventilatie en spreken in het openbaar.

Gehoor

Heeft u gehoorproblemen? Wij kunnen u helpen middels luistertrainingen en spraakafzien.

Spraak

We behandelen spraakproblemen zoals stotteren, slissen en articulatiestoornissen.

Mondmotoriek en eten en drinken

Wij bieden hulp bij onder andere eet- en drinkproblemen, slikproblemen en duim-, vinger- of speenzuigen.

Taal

Logopediepraktijk Annette van Lieshout behandelt taalontwikkelingsproblemen, afasie, dyslexie en andere aan taal gerelateerde communicatieproblemen.

Taaltraining

Heeft u moeite met onderdelen van de Nederlandse taal? Of misschien wilt u uw kind extra laten ondersteunen? Logopediepraktijk Annette van Lieshout biedt op maat gemaakte trainingen die het beheersen van de Nederlandse grammatica en spelling bevorderen. Het onthouden van die lastige taalregels wordt met onze hulp een stuk makkelijker!

Aanmelden

Ervaart u één of meerder van de bovenstaande problemen? Neem contact op met uw huisarts, tandarts, orthodontist, kno-arts of kinderarts en vraag om een doorverwijzing. Logopedie zit in het basispakket en wordt door alle verzekeraars vergoed, behalve als het gaat om een bijzonder geval zoals dialect- of tweedetaalverwerving. Voor meer informatie over onze tarieven kunt u hier terecht.

Handige links